Tänään, perjantai 13., suuntasimme Stahpin kanssa Nummisiin kasvattajan luo. Matka alkoi autokyydillä bussille ja bussilla Helsinkiin. Helsingissä olimme jo ennen yhtätoista. Kävelimme Kampin terminaalin läpi Narikkatorille jossa yritin juottaa Stahpia. Siinä hetken hengailimme kun eräs staffeja harrastanut mies tuli meille juttelemaan. Luuli, että Stahpi on "sitä sun tätä", kun kerroin tämän olevan paimensukuinen lapinkoira. Piti oikaista, että kyllä tämä ihan rekisterissä oleva rotukoira on. Narikkatorilta kävelimme rautatieasemalle ja ostimme junalipun Mäntsälään. Luppoaikaa oli runsaasti, joten kävimme vähän käppäilemässä Kaisaniemen puiston reunamilla ja siirryimme ratapihalle odottelemaan junaa. Tässä vaiheessa sain jopa juottettua tuon. Siinä hengailime ja vähän tokoilimme ja haimme kontaktia ja hyvinhän sitä löytyi - makkaran voimalla! Siirryimme junaan ja saimme oikein kivan paikan vallattua käyttöömme.

Junamatka meni välillä vähän piipatessa ja levottomasti. Eräs nainen tunnisti tuon lapinkoiraksi (entinen lappalaisen omistaja) ja hänen kanssaan siinä jutustelimme hetken. Mäntsälään päästyämme heti laiturilla vanhempi mies kehui, että on komea lapinkoira ja että hän syötti naapurin lappalaiselle aina jäätynyttä silliä. Ennen Nummisiin lähtöä kävimme vielä kaupassa ja Muskis pikaisesti asioilla, sekä Liehkulaisten kotiten alkupäässä rakennustyömaalla, jonne Reppulit rakentelevat uutta kotiaan. Stahpi ei oikein diggaillut, kun joutui jäämään yksin autoon.

Kun viimein pääsimme Liehkulaan, meni tietysti Stahpi ja Muskan koirat sekaisin. Minä sain taas osaksi paljon iloista ääntelyä varsinkin Leimulta, mutta myös Hymyltä ja vasmilta. Kun koirat rauhoittuvat hitusen, siirryimme keittiöön. Vähän ajan kuluttua Stahpi teki jotain, mitä ei sitten murkkuiän ole tehnyt - merkkaili sisälle. Pitää näköjään alkaa taas pitämään tuota paremmin silmällä, kun tuollaiseen hurmioon joutuu.

Kun sade lakkasi ja aurinko alkoi pilkottaa, lähdimme lenkille. Ensin mukana vain Hymy ja Stahpi. Ensin siis oli kuvaussessiota Hymyn kanssa ja muutama kuva Stahpistakin tallettui. Sitten hakemaan Lei ja Vas ja pidemmälle lenkille. Oli taas tosi kiva kulkea kunnon metsässä ja Stahpikin oli koko lenkin vapaana ja ihan hyvällä käytökselläkin. Lenkin jälkeen piipahdimme vielä suolla ja sieltä löytyikin useampia luurankoja - suoraan polulta..

Lenkin jälkeen Muska tyhjenteli Stahpi erittäin täynnä olevat anaalirauhaset, kun en itse sitä oikein hallitse. Kiitos kovasti Muskikselle avusta! Pitääpä alkaa noita tarkkailemaan ja jos vaikka itsekkin vielä oppisin niiden tyhjennyksen. Siirryimme takaisin yläkertaan ja Stahpi olikin tässä vaiheessa jo väsähtämään päin.

19.15 suuntasimme taas Mäntsälän juna-asemalle. Asemalla olimme vähän viimetinkaan ja kun kävelimme radalle, näin junan saapuvan raiteelle. Eikun juoksuksi vaan portaat alas ja suoraan junaan. Siinä tohinassa unohdin täysin katsoa, että onko vaunussa lipunmyyntiä. Eihän siinä ollut ja tajusin sen vasta Keravan kohdalla. No vaihdoimme paikkamme lipun myynnilliseen vaunuun ja maksoimme kuitenkin tunnollisesti matkan Mäntsälästä Helsinkiin. Helsingissä rautatieasemalta taas Kamppiin. Tässä vaiheessa hihnänpäänkin oli päästävä tarpeilleen ja Stahpi sai tutustua Kampin "vankilavessaan". Meidän kotibussia ei tullut vähään aikaan, joten tulimme ensimmäisellä bussilla tuohon muutaman kilometrin päähän, jossa vaihdoimme vähän lähemmäs tulevaan bussiin ja kävelimme loppumatkan varsin verkkaiseen tahtiin.

Tässä typistetty versio päivän tapahtumisista. Oli tosi kivaa käynä taas Liehkulassa ja kesän aikana olisi tarkoitus vierailla uudestaankin.