Perjantaina lähdettiin siis Katselmus-matkalle siinä neljän pintaan. Matka alkoi heti varsin mielenkiintoisesti, kun meille tarkoitettu auto oli kolaroitu ja saatiin pienempi tilalle. Ensin näytti, että ei me tuonne mahduta, mutta kyllä kaikki sitten hyvin mahtui mukaan. Vanhat urokset, Joonas ja Stahpi, laitettiin takatilaan häkkeihinsä ja kamat häkkien päälle. Loput koirista kulki jaloissa, niin että vikalla istuinrivillä oli junnut Kuru ja Kuura, keskipenkillä oli vähän vanhempaa porukkaa, eli Tiitu, Potti ja Vasmi ja etupenkillä oli mukana kulkenut Mikki-pentu ja jalkatilassa Jyväskylästä eteenpäin Nuka. Oulussa oltiin siis puolenyön jälkeen ja majottauduttiin niin, että isossa mökissä nukkui makuuhuoneessa Katja ja Kuura, sekä Taina ja Potti. Olkkarissa nukkui molemmat Kirsit, eli Kiisi ja Kirsu, sekä Nuka, Tiitu ja Stahpi. Parvella nukkui Tiina, Risto ja minä ja Kuru nostettiin vielä parvelle yöksi. Naapurimökissä oli siis tuomari-porukka Janika ja Laura ja joukon seniili-poppoo Joonas ja Vasmi.

Ensimmäinen yö meni vähän rauhattomasti ja aamulla herättiin, kun Stahpin mielestä enää ei saanut nukkua. Puettiin ja käytiin lenkittämässä koirat, kunnes Laura ja Janika tuli aamupalalle meidän mökkiin. Katselmuspaikalle ei ollutkaan pitkä matka ja oltiin siellä pikkusen ennen tuomariesittelyjen alkua.

Meillä alkoi heti aamulla tokoilut ja voin sanoa, että ne ei sujunut ollenkaan odotetusti. Minä stressasin itse niin paljon ja Stahpi oli ihmeissään ympärillä olevassa härdellisä. Me kuuluimme ensimmäiseen paikallaolo-ryhmään ja pyydettiin, että saataisiin vaihtaa vähän paikkaa, niin, että me emme olleet ihan toisen uroksen vieressä, ettei Stahpi vain räjähtäisi kenellekkään. No.. Alku paikallaolosta meni lupaavasti. Tunsin kuinka jännitin ja sydän tykytti tuhatta ja sataa. Ensimmäinen koira nousi ja lähti liikkeelle. Pelkäsin, että Stahpikin nousee siinä vaiheessa, mutta ei noussut. Vähän sen jälkeen Stahpi nousu ihan yht'äkkiä ja ilman syytä ja lähti menemään. Siirryttiin kehästä pois odottamaan paikallaolon loppuun ja tultiin takaisin kehään: paikallaolosta 0.

Koitin saada Stahpia vähän enemmän mukaan, mutta se ei tahtonut tehdä mitään ja sama jatkui kehässäkin. Stahpin ajatukset haahuili ihan jossain muualla. Itse en ollut mihinkään muuhun tyytyväinen, kun vaapaana seuraamiseen. Hypyssä Stahpi ensin hyppäsi hyvin, mutta lähti suoraan huitelemaan ihan muualle. Pyysin, että saadaan hypätä toisen kerran, mutta Stahpi ei sitten meinannut millään hypätä ja lähti taas huitelemaan. Siitäkin 0.

Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta sivulle tulo oli vähän huteraa, niinkuin se kyllä on aina ollut tuon jälkeen, eli Stahpi yritti tulla poikittain sivulle istumaan, jolloin korjasin sen asennon. Se kuitenkin laukkasi hyvin luokse ja siitä saatiinkin ihan kivat pisteet.

Tavoitteesta jäätiin pahemman kerran ja vedettiin huonommat pisteet, kun depyyttikerralla viimevuonna. Tässä kuitenkin nuo kokonaisuudessaan.
OSASUORITUS / ARVOSANA / KERROIN / PISTEMÄÄRÄ
Tuomari:
Heidi-Maria Puolakka
1. Luoksepäästävyys
/ 10 / 1 / 10
2. Paikalla makaaminen
/ 0 / 3 / 0
3. Seuraaminen kytkettynä
/ 7,5 / 2 / 15
4. Seuraaminen vapaana
/ 8 / 4 / 32
5. Maahanmeno
/ 6,5 / 2 / 13
6. Luoksetulo
/ 9 / 3 / 27
7. Seisominen
/ 6 / 2 / 12
8. Estehyppy
/ 0 / 2 / 0
9. Kokonaisvaikutus
/ 7 / 1 / 7
Yht: 116, 3.palk. sij. 9.

Iltapäivällä käytiin sitten vielä Minna Väänäsen studio kuvissa ja oli omistajan Junior Handler, jossa tuli vuoden tauon jälkeen voitto. Kisa ei kuitenkaan kauhean tiukka ollut, kun toiset kisaajista oli sen verran nuorempia ja kokemattomampia, että kun laitettiin kiertämään kehää "väärään" suuntaan, niin he pitivät koiraa vasemmassa kädessä ja jäivät siis itse koiran ja tuomarin väliin.