Me oltiin siis tänään hakemassa kokemusta helpotetusta mölliluokasta. Alku oli liiankin katastrofaalinen ja Stahpi haukkui ja räksäsi jopa paikallaan olossa, mitä ei ole ennen tehnyt. Ensin menin ihan koiran eteen, Stahpi pomppasi ylös. Laitoin sen takasin ja siinä se sitten pysyikin jonkun aikaa, kunnes pomppasi ylös ja minä itse tein virheen ja mentiin sitten reunaan kun räksyttäminen alkoi tulemaan jo yli. Se meni sitten taas kerran nollille.

Hihnassa seuraaminen oli vielä haahuilua ja minä itse tyrin alun. Vapaana seuraamista ei ollutkaan, missä yleensä ollaan sitten otettu vähän takaisin päin. Jäävistä sai valita jommankumman ja me valittiin liikkeestä maahanmeno, kun siinä ei ainakaan tulisi askelia perässä. Tokalla käskyllä sitten meni vasta maahan mutta oli jo ihan levollinen ja rauhallinen, sekä meni hyvin ja rivakasti maahan. Luoksetulo menikin sitten tosi hyvin ja saatiin siitä meidän koskaan ensimmäinen liikkeen 10! Hyppy, joka nykyään tökkii, onnistui vasta toisella käskyllä ja esteen toinen puoli meni haisteluksi ja haahuiluksi. Saatiin kuitenkin kehuja siitä, että koira lähtee hyvin hyppyyn. Kokonaisvaikutelmaa alensi tuo levottomuus ja räyhä.

Tuomari oli siis minulle tuttu ja oli tosi kiva tuomarinakin! Itse hän omistaa 3 lapinkoiraurosta, joten ymmärsi tuonkin ajatuksenjuoksua ja levottomuutta. Kivaa oli, että saatiin samalla rakentavaa palautetta ja vinkkejä.

Alkuvaikeuksia lukuunottamatta meni siis ihan tyydyttävästi ja saatiin kokemusta.
Tässä vielä kaikki pisteet, joissa kaikissa kerroin 1:
Tuomarina: Anna-Leena Väätäinen

Osa-alue:                                          Pisteet:
1. Luoksepäästävyys                         10
2. Paikallaanolo hihnassa 1min.           0
3. Hihnassa seuraaminen                    7
4. Liikkeestä maahanmeno                  8,5
5. Luoksetulo                                     10
6. Vapaavalintainen hyppy                   8
7. Kokonaisvaikutelma                        7,5
Yht: 51/70p.